Information

Bestämt dig för att tattoera dig?

Har du kommit så här långt, ja då är du förmodligen på gång och vill få gjort en tatuering. Det kan finnas en del att tänka på innan. Genom att läsa min information kan du få svar på några vanliga frågor som rör tatuering.

Kuriosa

Idag är det ingen speciell kategori människor som tatuerar sig. Det är alla från ungdomar till pensionärer. Det har blivit accepterat att vara tatuerad oavsett vilken ålder eller yrkesgrupp man tillhör. Det är vanligt med övertatueringar, det vill säga man tatuerar över gamla tatueringar som man inte längre vill ha.

Finns det någon åldersgräns?

Idag finns det ingen lagstadgad åldersgräns för tatuering och antalet ungdomar som väljer att tatuera sig ökar ständigt. För att kunna erbjuda ungdomar ett alternativ till ”hemmatatueringar”, som kan ge skador och ärr för livet, och tatueringar gjorda utomlands där kanske sämre hygienförhållanden råder, har Dekans tattoo en åldersgräns på 15 år. MEN du måste ha båda föräldrars tillstånd. Dina föräldrar kan också hjälpa dig att välja motiv och placering.

Gör det ont att tatuera sig?

Denna fråga är nästintill omöjlig att besvara. Människor har olika smärttålighet. Visst känns det lite, men inte värre att man kan stå ut. Tatuering är både ”Pain and pleasure”.

Vad kostar det?

Det varierar beroende på motiv, men generellt kan man säga att en tatuering på 5 x 5 cm kostar mellan 500 och 700 kr. Ett motiv på 10 x 10 cm kostar mellan 1000 och 1500 kr.

Hur ska jag sköta min tatuering?

Det är viktigt att sköta om sin tatuering innan den är helt läkt. Vi människor läker olika, men genom att följa våra enkla anvisningar ska tatueringen läka fint utan komplikationer. Tänk på att detta är ditt ansvar! När du kommer hem kan du ta av plastfolien efter 1-2 timmar. Tvätta rent med bara vatten första gången. Smörj in motivet med bakteriedödande och mjukgörande salva typ Protat eller Helosan.
Du bör smörja 2-3 gånger dagligen tills tatueringen läkt, alltså tills ruvan lossnat. Detta tar ca 5-14 dagar. Undvik sol och bad de första veckorna. Duscha går bra!